Britisk boyband blev topscorer ved VMA
One Direction nappede tre priser ved nattens MTV Video Music Awards og stjal rampelyset fra Rihanna.

Det er gået stærkt for boybandet One Direction, der kun har været sammen i to år, men som allerede er blevet et af de hotteste popnavne på planeten.

Det blev understreget ved nattens MTV Video Music Awards i Los Angeles, hvor de fem fyre løb med tre af de eftertragtede priser.

Det er hittet "What Makes You Beautiful", der sikrede dem titlen som bedste nye navn, bedste popvideo og som samtidig blev valgt som "mest deleværdige musikvideo" på de sociale netværk.

- Tusind tak. Vi så dette show, mens vi voksede op. Og at vinde et af disse trofæer i første forsøg er utroligt, sagde en jublende Niall Horan, da One Direction blev kårets som årets bedste nye navn.

One Direction blev først rigtigt kendt i USA i foråret, hvor debutpladen "Up All Night" røg direkte ind på førstepladsen på Billboards hitliste. Det er første gang, det er lykkedes for et britisk band.

Men nu er det jo heller ikke nogen hr. hvem-som-helst, der står bag kvintetten, der har X Factor-dommeren Simon Cowell som manager.

Ingen andre af de nominerede fik tre priser med hjem. Chris Brown måtte nøjes med to Moonman-statuetter, og det samme måtte M.I.A.

Rihanna kunne til gengæld trøste sig med, at hun fik den mest prestigefyldte af alle priser, nemlig årets video. Den fik hun for "We Found Love".

/ritzau/