Briter knuser danske juniorpiger ved VM
Danmark havde bronze at forsvare ved VM i landevejscykling for juniorpiger, men måtte nøjes med en 8.-plads.

De danske juniorpiger kunne intet stille op mod suveræne Storbritannien ved VM i landevejscykling, som blev vundet af den forsvarende mester Lucy Garner.

Løbet blev afgjort i en massespurt, hvor Cecilie Uttrup Ludwig, som i tirsdags vandt VM-sølv på enkeltstarten, blev nummer otte.

Danskeren forsøgte ellers at angribe på Cauberg-stigningen to kilometer fra mål, men hun fik aldrig det afgørende hul.

- Det var alt eller intet, og så gav jeg den alt, hvad jeg kunne på det lange stykke, men jeg fik ikke hullet, for det britiske hold fungerede så flot sammen. Lucy havde folk til at hjælpe sig med at lukke huller hele tiden, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Cecilie Uttrup Ludwig var eneste dansker, der kunne blande sig i massespurten, da sidste års bronzevinder Christina Siggaard havde mistet kontakten til de forreste på Cauberg.

- Det er ikke min force at køre en spurt som den, der blev kørt i dag, så jeg kørte min chance på stigningen, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Heller ikke Louise Olsen kunne blande sig til slut, og hun var uheldig at styrte cirka en kilometer fra målstregen.

- Der var en masse, der styrtede lige foran mig. En anden rytter ramte mig, og så røg jeg med ned. Jeg har fået lidt hudafskrabninger og blå mærker, men ikke noget særligt, siger Louise Olsen.

Ved VM i København i 2011 snuppede Christina Siggaard bronze i en massespurt.

/ritzau/