Breschel afviser Hamilton: Han er en idiot
Eks-cykelrytter Tyler Hamiltons anklager mod det danske cykelhold er latterlige, mener Matti Breschel.

Cykelrytteren Matti Breschel havde ingen skrupler over at skrive kontrakt med Bjarne Riis og Saxo Bank-Tinkoff Bank trods Tyler Hamiltons anklager om cykelledelsens initiativer til doping på det danske hold. Tværtimod.

Den danske Rabobank-rytter har intet til overs for Tyler Hamilton og hans bog The Secret Race, som udkom for et par uger siden i USA.

- Det er noget Tyler påstår. Nej, jeg har været på holdet i seks år, og jeg ved, hvordan det fungerer. Jeg ved, hvad jeg får.

- Jeg ved også, hvem Bjarne er, og hvad han kan, så jeg er fuldstændig tryg. Jeg bekymrer mig ikke om, hvad sådan en idiot går og laver ovre i USA. Det er jeg fuldstændig ligeglad med, siger Matti Breschel.

Dermed tager den danske cykelrytter, i lighed med præsidenten for den internationale cykelunion, Pat McQuaid, afstand fra Hamilton lige som mange ryttere i feltet har gjort det.

Breschel kørte aldrig på hold med Tyler Hamilton, som hævder, at Riis sikrede ham kontakt til dopinglægen Eufemiano Fuentes.

- Tyler sluttede året før, jeg kom til holdet. Men jeg har set nogle gange efterfølgende, og folk siger også, at han er alkoholiker. Jeg har set ham fuldstændig frustreret over, at han er blevet sat som den første mand i en cykelløb, og så har han drukket sig fuld og formentlig også spist sovepiller og været helt væk.

- Jeg synes bare, at han skal have det her overstået. Nu har han sagt, hvad han gerne vil sige, og så kan han for min skyld også bare rende og hoppe, siger Breschel.

Rabobank-rytteren har ikke læst Tyler Hamiltons bog.

- Jeg har ikke hørt så meget om, hvad han har skrevet. Det stod på med fuld gas under Vueltaen, og der læste jeg så ikke nyhederne, siger Breschel.

Danskeren har for nylig tegnet en toårig kontrakt med Saxo Bank-Tinkoff Bank.

/ritzau/