Breivik-teater går verden rundt
Historien om det lille danske teater, der vil opføre et stykke på baggrund af Breiviks manifest, er gået jorden rundt. Foto: Rødt nytt/Wikimedia
Historien om Caféteatrets stykke, der er baseret på Anders Breiviks manifest, er gået hele kloden rundt.

Der har været usædvanligt meget blæst om det lille københavnske teater, Caféteatret, der har besluttet at opføre et teaterstykke med afsæt i massemorderen Anders Breiviks manifest på 1.500 sider.

Også langt uden for landets grænser.

Det fortæller kommunikationsansvarlig på Caféteatret, Jeanette Kruse, til Newspaq.

"Vi fik tilbudt noget medieovervågning, der tjekker antallet af omtaler på internettet, og vi har været hele kloden rundt," siger hun.

Alt i alt er der skrevet omkring 700 artikler om opsætningen i løbet af fire dage i sidste uge.

Som en reaktion på den voldsomme - især negative - interesse og omtale, har man derfor fra teatrets side valgt ikke at kommentere på stykket om den norske massemorder.

"Vi har besluttet os for ikke at kommentere mere på det. I hvert fald indtil videre," siger Jeanette Kruse.

Kritikken af beslutningen har også fået en hård medfart i Norge, hvor det blandt andet er blevet kaldt "en dårlig undskyldning for at lokke opmærksomhed mod projektet", mens politikere herhjemme ligeledes har udtalt sig i skarpe vendinger om stykket.

Stykket er sat til at have premiere d. 23 august i år. På det tidspunkt vil retssagen mod Anders Breivik med alt sandsynlighed være overstået.