Bred trup er FCNs våben mod hårdt program
Syv kampe på 22 dage venter FC Nordsjælland, når Superligaen genoptages om to uger.

De af FC Nordsjællands spillere, der ikke skal i landsholdsaktion i den kommende uge har god grund til at hvile benene og slappe lidt ekstra af.

Fra og med topkampen mod FC København 15. september venter nemlig syv kampe på 22 dage for FC Nordsjælland i en intens periode, der blandt andet byder på møder med Shakhtar Donetsk og Chelsea i Champions League.

En ny udfordring for en klub, der ikke har været vant til at spille europæisk fodbold ret langt ind i efteråret.

- Vi har en suverænt god trup, og vi er topklar til den udfordring, siger træner Kasper Hjulmand.

Han peger på, at FC Nordsjællands udskiftningsbænk søndag mod Brøndby talte etablerede navne som Morten Nordstrand, Andreas Laudrup og Rawez Lawan, mens småskadede Joshua John og Anders Christiansen også vil byde sig til.

Men selv om der vil blive skiftet ud undervejs, vil man næppe opleve FC Nordsjælland gøre, som FC København har gjort i denne sæson og sætte fem-seks nye spillere på holdet i ligakampene inden europæiske opgør.

- Sidste år spillede vi hver tredje-fjerde dag i ni uger i træk, og dengang lod vi være med at rotere. Det gik fint, og vi er ikke nervøse for belastningen. Vi mener, vi kan klare det.

- Det er klart, at der vil blive skiftet nogen ud, men det bliver en vurdering hver gang, hvem der har energien. Vi har ikke lagt nogen plan for, at vi bytter seks spillere hver gang, siger Kasper Hjulmand.

De danske mestre debuterer i Champions League 19. september på udebane mod ukrainske Shakhtar Donetsk.

/ritzau/