Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Folkene bag Bornholms Ismejeri har produceret gourmet-is på solskinsøen i knap 10 år og nu har Coop fået øjnene op for den håndlavede is af friskmalket Jersey-mælk.
"Vi lægger ud med 3 varianter af vores håndlavede is til supermarkederne, men vi er klar til at udvide sortimentet med nogle af de mere end 200 varianter vi serverer i ismejeriet på Bornholm," forklarer ismejerist og medejer Jonas Bohn, Bornholms Ismejeri.
Ud over vanilje- og chokolade-is har Coop valgt en is med bornholmsk accent:
"Jordbær-kjøssebär er en frisk sorbet af solmodne jordbær og skønne kirsebær. Blandingen giver en helt fantastisk og himmels smag," forklarer Vibeke Bengtson, direktør og medejer af Bornholms Ismejeri.
Chokoladeisen er rørt med 80 % mørk chokolade fra en af verdens bedste chokoladeproducenter, Valrhona. Vaniljen importerer ægteparret direkte fra en lille plantage i Fransk Polynesien.
"Isen fra Bornholms Ismejeri har alt det, vi ønsker fra nye varer i Coop. Høj kvalitet med masser af smag og lokal oprindelse med mennesker, der brænder passioneret for deres varer," siger Coops chef for lokale varer, Christian Christensen.
Yderligere information:
Chef for lokale varer i Coop, Christian Christensen, 5159 3617
Ismejerist Jonas Bohn, 2849 2236
Fotos til redaktionens frie brug er vedhæftet (er på skrivebord)
Baggrund:
Om Bornholms Ismejeri
Bornholms Ismejeri er ejet af Vibeke Bengtson og Jonas Bohn, der har produceret is siden 2008 i et charmerende bindingsværkshus midt mellem torvet og havnen i Danmarks smukkeste købstad, Svaneke, på Bornholm.
Lige siden de fremstillede den første is med stikkelsbær fra deres have på en lille ismaskine, har de villet lave verdens bedste is. Opskriften er ganske enkel: At bruge de bedste råvarer.
Der er ikke længere nok bær i den lille have, og ismaskinen er blevet en del større siden. Men ambitionerne er bestemt ikke blevet mindre.
Mælken til den cremede is er naturligvis fra bornholmsk kvæg, der græsser med udsigt til Østersøen.
Alle kan besøge Bornholms Ismejeri og se hvordan isen bliver produceret. Her kan man kikke ismesteren over skulderen og smage sæsonens varianter. Udvalget varierer nemlig udvalget i takt med årstiden, så de kan bruge så man lokale råvarer som muligt.
Kort om Vibeke og Jonas
Vibeke Bengtson og Jonas Bohn udskiftede et hektisk liv i København med en tilværelse langt fra stress og jag på den lille ø i Østersøen. Fra påske til efterårsferien serverer de med passion og kreativitet frisklavet is for Bornholms mange turister og en fast skare af fans og 'isomaner', der trofast lægger vejen forbi det gamle bindingsværkshus i Svaneke for at smage sæsonens nyheder og de gamle klassiske varianter.
Billede motiv #1
Vibeke Bengtson og Jonas Bohn foran ismejeriet i Svaneke, hvor de har lavet is siden 2008.
Billede motiv #2
Bornholms Ismejeriet på en sommerdag med masser af glade is-spisere.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.