Bookmaker forstår ikke Bendtner-lejren
Bendtner-lejr overvejer sagsanlæg mod bookmaker, der undrer sig og hævder at have snakket med spilleren først.

Farcen med Nicklas Bendtner og et par grønne underbukser i hovedrollerne fortsætter med at udvikle sig.

Først fik Bendtner en stor bøde af Uefa - og en spilledags karantæne, hvilket betyder VM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Tjekket er uden Bendtner på lørdag.

Bookmakeren Paddy Power fortsætter dog med at tiltrække sig reklame i sagen, hvor spiludbyderen hævder at have betalt bøden på 100.000 euro, så Bendtner ikke selv skulle slide på visakortet.

I lørdag valgte Paddy Power ydermere at indrykke en annonce i den italienske sportsavis La Gazzetta dello Sport med et billede af Bendtner i dansk landsholdstrøje og de grønne underbukser på.

Billedet er fra EM, og Dansk Boldspil-Union (DBU) er klar til at sagsøge Paddy Power for at overtræde markedsføringsreglerne.

- Der er tale om en klar overtrædelse af DBU's immaterielle rettigheder. I dette tilfælde en ulovlig, kommerciel udnyttelse af DBU's navn, varemærke og landsholdsdragt.

- Overtrædelsen vil med sikkerhed medføre et sagsanlæg fra vores side mod firmaet, har DBU's kommunikationschef Lars Berendt sagt til Ekstra Bladet.

DBU ville høre Bendtner, om han vidste noget om annoncen. Det gjorde han, hvis man skal tro Paddy Power.

- Vi talte med Nicklas om lørdagen, og han var meget tilfreds med annoncen, siger Paddy Powers PR-chef, Ken Robertson, til tv2sport.dk.

Nicklas Bendtners agent, Thomas Brookes, har skrevet på sin twitter-profil, at Bendtner ikke har givet tilladelse til annoncen.

- Nicklas Bendtner har ikke tilladt Paddy Power at bruge billedet af ham til at promovere deres produkt og overvejer at få juridiske råd, skrev agenten lørdag.

Det undrer hos Paddy Power.

- At Nicklas Bendtners folk skulle overveje et sagsanlæg mod Paddy Power, kommer bag på mig. Det er ikke de informationer, jeg har. Vi var i kontakt med Bendtners folk, den dag annoncen blev bragt, og vi fik fortalt, at alt var ok, de havde ingen indsigelser, siger Ken Robertson.

Annoncen blev bragt i Italien dagen efter, Bendtner var skiftet fra Arsenal til Juventus.

/ritzau/