Børns Vilkår: Misbrug af børn på skoleskemaet
Studerende skal uddannes til at læse misbrugte børns signaler. Foto: Colourbox
Studerende på landets seminarier skal uddannes til at spotte og hjælpe børn, som er udsat for seksuelt misbrug. Det mener Børns Vilkår.

Tidligere i dag fik Danmark kendskab til endnu en omfattende misbrugssag af børn. Denne gang er der tale om en 55-årig mand, som i 17 år har misbrugt syv af sine egne og to andre børn.

Det får nu Børns Vilkår til at forlange, at misbrug af børn bliver sat på skemaet på landets seminarier.

"Hvis lærer og pædagoger var bedre til at læse de signaler, som børn, der ikke trives, kommer med, ville de være bedre rustet til at spotte dem, der har problemer. Derfor brude de have det som en fast del af deres uddannelse. På den måde vil de kunne stoppe flere overgreb, fordi de vil være mere sikre i, hvad de skulle gøre," siger souschef i Børns Vilkår Bente Boserup til Newspaq.

Hun opfordrer samtidig til, at samarbejdet mellem børneinstitutioner, skoler og den kommunale socialforvaltning bliver endnu bedre.

Selvom den seneste sag i lighed med de tidligere er grusom, er Børns Vilkår tilfredse med, at den kommer frem.

"Børn, som lever i den slags helvede, bliver opmærksomme på, at det ikke er normalt at leve i sådan et familieforhold. Det er noget, der kan stoppes, hvis de bare siger det til nogen," forklarer Boserup.

En misbrugsekspert er enig.

"Vi skal have meget mere åbenhed, når man har mistanke om, at noget sådan foregår. Der er for meget berøringsangst, og det må vi til livs, hvis vi skal forhindre overgreb," siger Erni Galgani leder ved Center for Incestramte og Sexmisbrugte i Aalborg.

Retssagen mod den 55-årig mand begynder midt i februar.