Bødesmæk: Dating-site diskriminerede
Flere dating-sider på nettet gør det lettere for kvinder at oprette brugbare brugerprofiler. Foto: Colourbox
Gratis VIP-profiler på dating-sites er ulovlige, hvis de ikke er gratis for begge køn, lyder en afgørelsen fra Ligestillingsnævnet.

Et stort dating-site er blevet idømt en bøde fra Ligestillingsnævnet, fordi man har tilbudt gratis brugerprofiler kun til kvinder.

Sagen, som blev meldt af en mand i sommer, er afgjort sådan, at dating-firmaets navn holdes hemmeligt.

Mandens klage drejer sig om, at han følte sig forskelsbehandlet, da han så, at dating-sitet tilbød kvinder at oprette en VIP-profil gratis, mens mænd skulle betale for at få det samme.

På dating-sitet står der: "Som pige er det ganske gratis for dig at have en VIP profil, og hvis du vælger at sælge en eller flere dates på auktion, beholder du selv alle pengene, du modtager, så du kommer aldrig til at betale penge til os uanset hvad."

Mænd kan gratis oprette en profil på dating-sitet, men for at få adgang til vigtige funktioner, blandt andet at skrive og læse beskeder og byde på de oprettede dating-auktioner, skal man have en såkaldt VIP-profil.

Manden som klagede fik tilsendt et link til dating-siden fra en veninde.

Han oprettede en profil og begyndte at klikke rundt på sitet. Bagefter sagde han til veninden, at det var "træls", at man skulle betale for en VIP-profil. Veninden kunne ikke forstå ham, for hun havde fundet et reklamelink på en anden hjemmeside, der viste hende ind til en særlig indgang for piger.

Manden fortalt Ligestillingsnævnet, at han fandt det ydmygende at blive behandlet "som andenrangsborger" på grund af sit køn. Han fortalte, at han ønsker, at virksomheder, som tjener penge på forskelsbehandling, bliver straffet.

Dating-sitet, skal inden 14 dage betale en bøde til manden på 2.500 kroner.