Blade Runner skuffer stort i London
Oscar Pistorius blev overraskende kun nummer to på 200 meteren ved de paralympiske lege.

Den sydafrikanske altet Oscar Pistorius - også kendt som Blade Runner - kunne søndag aften ikke leve op til de store forventninger til ham på 200 meter-distancen ved de paralympiske lege i London.

Det blev blot til en andenplads for det paralympiske ikon. Brasilianske Alan Oliveira slog Pistorius på selve målstregen. Brasilianerens tid lød på 21,45 sekunder, hvilket er verdensrekord.

Søndagens sene finale blev historisk. Hele fire løbere slog den hidtidige verdensrekord. Finalen var en af de legenes største tilløbsstykker.

Oscar Pistorius har vist sig at være de paralympiske leges svar på OL-ikonet Usain Bolt. Og alle 80.000 sæder på det olympiske stadion var besat.

Oscar Pistorius stillede også op ved de olympiske lege i London tidligere på sommeren. Og under navnet "Blade Runner" tiltrak han sig enorm opmærksomhed. Pistorius nåede semifinalen i mændenes 400 meter ved den lejlighed.

Sydafrikaneren fik som spædbarn amputeret begge ben lige under knæene på grund en medfødt sygdom. Hans underben består i dag af to kulfiberproteser.

Oscar Pistorius stiller også op i 100 meter og 400 meter ved de paralympiske i London.

/ritzau/