Blå blok: Løkke er på slingrekurs om skat
De Konservative og Liberal Alliance efterlyser en klarere linje i Venstres skattepolitik.

Partierne i blå blok kritiserer nu Venstre for ikke at have en klar linje i skattepolitikken.

Det sker, efter at det store oppositionsparti mandag fremlagde sit udspil til finansloven, hvor det hedder sig, at "skattestoppet er omdrejningspunktet for Venstres skattepolitik".

Der står også, at "danskerne kan stole på", at Venstre ikke vil hæve skatter og afgifter, hvis Venstre genvinder magten ved næste valg".

Men kort efter sagde partiets politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, at "man ikke skal tolke alt for meget ind i den sætning", og det får nu de blå venner til at reagere.

- Jeg er i tvivl om, præcis hvad linjen er, siger De Konservatives leder, Lars Barfoed, til Ritzau.

- Det er klart, at når der er lidt skiftende meldinger, så kan der også opstå en tvivl blandt vælgerne, tilføjer han.

Også Liberal Alliance sender en bredside mod Venstre:

- Forvirringen er total, siger partiets skatteordfører, Ole Birk Olesen.

- Jeg var usikker på Venstres skattepolitik før. Nu er den så bare blevet større, og jeg ved ikke, hvad Venstre vil. Venstre skylder vælgerne at fortælle, hvad det er for et parti, siger han.

Før valget understregede Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, at der ikke var råd til nye skattelettelser efter valget.

I foråret krævede partiet så det, Løkke kaldte for "rigtige skattelettelser" for 13 milliarder kroner, inden partiet i al hast lavede en skatteaftale med regeringen, der giver skattelettelser for syv milliarder kroner.

Forinden havde Venstre været med til at hæve afgifter på energiområdet, og mandag krævede partiet så skatte- og afgiftslettelser til erhvervslivet og fedtspisende danskere for fire milliarder kroner.

Venstre afviser, at der skulle være grund til at være forvirret:

- Jeg tror sådan set ikke, at danskerne på nogen måde er i tvivl om, at det, der kendetegner og kendetegnede Venstres skattepolitik, var et skattestop. Havde vi 90 mandater i dag, så havde vi et skattestop, siger partiets politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

/ritzau/

via Listen To News