Bilforhandler i fængsel for BMW-tyveri
To og et halvt års fængsel for tyveri af dyre BMW'er til en bilforhandler i Taastrup. Søn og ansat også dømt.

En 40-årige bilforhandler stjal systematisk dyre BMW'er i Jylland og på Sjælland til en værdi af tre millioner kroner. Hans søn og en ansat, begge på 19 år, hjalp til, og alle tre fik fængselsdomme onsdag ved Retten i Glostrup.

Manden tilstod tyveriet i retten og fik to og et halvt års ubetinget fængsel for 15 forhold om omfattende biltyveri plus et forhold for dokumentfalsk og bedrageri. Han modtog dommen og er fortsat fængslet.

Bilforhandleren udså sig dyre biler til salg på nettet. Gennem sin virksomhed fik han fuppet sig til reservenøgler og kunne efterfølgende uden problemer stjæle bilerne, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

En af bilerne solgte han videre efter at have byttet den stjålne bils stelnummer ud med et lovligt.

Bilforhandleren nåede fra april 2011 til februar 2012 at stjæle femten BMW'er i Jylland og på Sjælland.

Politiets mistanke om omfattende og organiseret kriminalitet rejste sig i takt med, at anmeldelser af tyverierne tikkede ind.

I december 2011 blev sagerne samlet i Efterforskningen for Organiseret Kriminalitet i Københavns Vestegns Politi, og i marts 2012 blev den 40-årige anholdt og dagen efter varetægtsfængslet.

Sønnen fik seks måneders fængsel for to biltyverier. Tre måneder blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste. Han overvejer at anke.

Den ansatte fik 10 måneders fængsel for fire biltyverier. Syv måneder blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste. Han overvejer ligeledes at anke.

Ingen af de tre dømte er tidligere straffet af betydning.

Yderligere en 47-årig mand er sigtet og varetægtsfængslet i sagen, som forventes afsluttet i efteråret 2012.

/ritzau/