Bilejerne siger ok til flere P-bøder
FDM opfordrer politikerne til at ændre færdselsloven, så bilister kan få flere bøder for den samme parkering.

Bilejernes organisation, FDM, vandt fredag en retssag mod Københavns Kommune, da det ikke er lovligt at få to afgifter for den samme parkering. Alligevel anbefaler FDM en ændring af loven, så bilejere kan få flere bøder i fremtiden.

- Vi kan godt forstå, hvis kommunerne har behov for redskaber til at klare folk, der bevidst snyder. Så vi anbefaler en lovændring fra politikerne på Christiansborg, siger Per Alkestrup, afdelingschef i FDM's rådgivning, til Ritzau.

Østre Landsret har fredag sagt, at en bil, der holdt parkeret på et fortov i mere end 24 timer ikke gav vagterne fra Parkering København ret til at stange to bøder ud.

FDM ser dog et skrækscenarie, hvor rejsende i Kastrup Lufthavn parkerer i stor stil i Tårnby, fordi de kun kan få én bøde. Det er nemlig billigere end parkering ved selve lufthavnen.

Derfor mener FDM, at loven må laves om, så der kan gives flere bøder til bilister, der forsætligt holder ulovligt parkeret.

- Som bilist er man interesseret i at andre bilister overholder reglerne og ikke spærrer for trafikken. Det er et hensyn mellem dem, der uforvarende kommer i klemme med flere bøder, og dem der bevist udnytter systemet, forklarer Per Alkestrup.

Men det kræver en ændring af reglerne og ikke en ny fortolkning af kommunernes embedsmænd, mener FDM.

- Vi opfordrer Parkering København om ikke at anke dommen, men derimod gå til Justitsministeren og bede ham om at se på reglerne, siger Per Alkestrup.

- Det skal være Folketinget, der bestemmer, hvordan borgerne kan straffes, og ikke kommunernes embedsmænd, fortsætter han.

FDM vil have justitsminister Morten Bødskov (S) til at indkalde den allerede eksisterende arbejdsgruppe for borgernes rettigheder ved parkering, som den tidligere regering oprettede.

Gruppen af eksperter har ikke været i arbejdstøjet siden den nuværende regering kom til, og de kunne ifølge FDM komme med et oplæg til en ny lov om parkering i færdselsloven.

/ritzau/