Biers frisørfilm er varm - men forudsigelig
Den romantiske komedie "Den skaldede frisør" er sentimental, men har nok varme til at hive anmelderroser hjem.

Selvom det er let at gætte slutningen, så er der alligevel flere gode grunde til at se og nyde Susanne Biers nye film "Den skaldede frisør".

Det mener i hvert fald nogle af de anmeldere, som har set filmen, der havde premiere søndag ved filmfestivalen i Venedig.

Filmen har Trine Dyrholm og den tidligere James Bond-skuespiller Pierce Brosnan i hovedrollerne som forældre til hver deres halvdel af et ungt par, der skal giftes i Italien.

Titlen "Den skaldede frisør" dækker over, at Dyrholms karakter - frisøren Ida - netop har gennemgået behandling for brystkræft og derfor går med paryk.

På engelsk har Biers film fået titlen "Love is all you need", og den får fine ord med på vejen af filmtidsskriftet Hollywood Reporter.

For nok er den forudsigelig, men Bier har med sikkerhed og varme sørget for, at den romantiske komedie ender som en både fornøjelig og tilfredsstillende oplevelse, skriver anmelder David Rooney.

Han hæfter sig dog ved, at Bier har bedst greb om de kvindelige figurer, mens filmens mænd er mere unuancerede.

Det samme gør et andet internationalt anerkendt filmtidsskrift Variety, hvor anmelderen påpeger, at mændene - Brosnan inklusiv - er kedelige, mens kvinderne løber med de sjove replikker.

Anmelder Leslie Felperin skriver, at filmen trods dens sentimentale karakter er et velkomment afbræk fra Biers melodramer såsom Oscar-vinderen "Hævnen".

Herhjemme kalder Politikens anmelder Kim Skotte filmen "ikke ubetinget knirkefri", men uddeler alligevel fire hjerter til komedien.

Skotte mener, at det har været et sats fra Biers side at lave en film med en kræftsyg hovedperson. Men det lykkes. Ikke mindst på grund af Trine Dyrholms indsats som Ida.

- For at sige det ligeud, så er det hendes fortjeneste, at "Den skaldede frisør" kommer tørskoet i land, skriver han.

Den skaldede frisør har dansk premiere torsdag.

/ritzau/