Berlins nye lufthavn indvies først om et år
Først fra 27. oktober 2013 kommer der til at lette og lande fly i den nye storlufthavn i den tyske hovedstad.

Berlins nye storlufthavn i Schönefeld åbner nu officielt den 27. oktober næste år.

Dermed er den i forvejen forsinkede indvielse af lufthavnen Berlin-Brandenburg (BER) yderligere udskudt med syv måneder, erfarer nyhedsbureauet dpa efter et møde i lufthavnens bestyrelse.

Det var oprindeligt problemer med brand- og katastrofesikkerheden, som fik politikerne til med kort varsel at afblæse den storstilede åbning 3. juni, hvor den nye storlufthavn skulle have overtaget alle flyvninger fra Berlin-Tegel og Berlin-Schönefeld.

Først hed det sig, at åbningen ville ske i efteråret. Siden blev den udskudt til næste forår. For det viste sig, at det ikke kun var brandsikkerheden, den var gal med. Der var også foregået en del byggefusk.

Og nu har bestyrelsen åbenbart helgarderet sig ved at flytte indvielsen mere end et år ud i fremtiden. Hvordan det kan være, ventes offentliggjort på en pressekonference fredag aften.

Berlin, der var delt af Muren fra 1961 til 1989, har indtil for nylig haft tre lufthavne. Ud over Schönefeld i det tidligere Østberlin er det Tegel i vest, der ventes lukket næste år.

Den legendariske Tempelhof-lufthavn blev allerede lukket i 2008.

Skandalen om den forsinkede åbning har ramt Berlins overborgmester, Klaus Wowereit, der som medlem af lufthavnens bestyrelse beskyldes for at være inkompetent og for at have undervurderet problemerne.

Forsinkelsen har også gjort flyselskaber som Lufthansa og Air Berlin rasende.

/ritzau/dpa