Bendtners plads på landsholdet er truet
Landstræner Morten Olsen og angrebstræner Ebbe Sand ser et stort potentiale i de nye unge angribere.

Angriberne Nicklas Helenius og Nicolai Jørgensen er 21 år, mens Andreas Cornelius blot er 19.

De tre talenter kæmper for at få spilletid i lørdagens VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet i Parken, fordi Nicklas Bendtner ikke er med grundet karantæne for sit underbukse-nummer ved EM.

Landstræner Morten Olsen tror på, at de unge angribere i fremtiden kan udfordre 24-årige Bendtner i kampen om spilletid på landsholdet.

- På sigt kan de da. Det er der slet ingen tvivl om, hvis de udvikler sig, som vi håber og tror på. Det er unge spillere, men vi må også konkludere, at Bendtner stadig er en ung spiller.

- Enhver spiller har brug for konkurrence for også selv at blive bedre. Og Nicklas Bendtner er også stadig en spiller, som skal udvikle sig, bevar mig vel, siger Morten Olsen.

Den tidligere landsholdsangriber Ebbe Sand er positivt overrasket over de unge angriberes evner, form og gå-på-mod.

- Vi er godt dækket ind på den post for første gang i lang tid, mener Ebbe Sand.

- Det er godt, der er nogle unge gutter, som presser sig på, og på sigt kan de bestemt udvikle sig til at gøre sig gældende. Bendtner skal op på det niveau, vi så ved EM, kræver angrebstræneren.

Morten Olsen og Ebbe Sand vil bruge træningerne til at finde ud af, hvem der passer bedst sammen med resten af holdet.

- De skal ind og gøre det, de er udtaget for, og det, de har gjort i deres klubber.

- Vi skal ikke gøre det mere indviklet, end det er. Det er bare spørgsmålet om, at de lige får nogle få aftaler på plads. De skal bruge deres styrker, som de har gjort fint i deres klubber.

- Vi skal ikke kigge på, hvad de ikke kan, men derimod hvad de kan lige nu. Og det er også det budskab, de har fået, siger Morten Olsen.

/ritzau/