Belgien udleverer to mænd til Frankrig efter Paris-angreb
Mohamed Amri og Ali Oulkadi, som bistod en hovedmistænkt efter attentater, er udleveret til Frankrig.
To personer, som hjalp den eneste overlevende efter Paris-angrebet, er udleveret til Frankrig, oplyser en belgisk anklager. (arkivfoto)
To personer, som hjalp den eneste overlevende efter Paris-angrebet, er udleveret til Frankrig, oplyser en belgisk anklager. (arkivfoto) Foto: Michel Euler/AP

Belgien har onsdag udleveret to personer til Frankrig. De mistænkes for at have hjulpet Salah Abdeslam, en hovedmistænkt i franske attentater, oplyser en belgisk anklager.

- I forlængelse af angrebet i Paris i november 2015 er Mohammed A. og Ali O. udleveret til de franske myndigheder i dag, hedder det i en udtalelse fra anklagemyndigheden.

Beskeden henviser til Mohamed Amri og Ali Oulkadi. De to hjalp på forskellig vis Abdeslam efter angrebet 13. november.

Amri og Oulkadi stod ifølge anklageren i ledtog med Hamza Attou, som allerede er udleveret til Frankrig.

Amri og Attou kørte Abdeslam forbi tre af det franske politis kontrolposter, før de passerede grænsen til Belgien natten til 14. november.

130 mennesker blev dræbt, da den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat udførte en række skud- og selvmordsangreb i den franske hovedstad.

Dagen efter angrebet i Paris blev Abdeslam kørt rundt i Belgien af Oulkadi.

Salah Abdeslam er den eneste overlevende fra gruppen af 10 jihadister, som udførte angrebet i Frankrig. Han blev udleveret til Frankrig i april.

Hamza Attou har sagt til de belgiske efterforskere, at Abdeslam ringede til ham og Amri 13. november, da han havde "haft et uheld". Det fortæller en kilde tæt på efterforskningen ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Attou hævder, at han ikke kendte til Abdeslams medvirken i attentaterne i Paris, før de mødte ham i den franske hovedstad.

Amri og Attou blev anholdt 14. november i Molenbeek-kvarteret i Bruxelles.

Belgien accepterede for nylig at udlevere Attou til Frankrig, på den betingelse at han skal afsone sin straf i Belgien.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.