Barfoed vil gerne danse med DF alligevel
Lars Barfoed afviser ingen partier - så længe de bare er borgerlige Foto: www.larsbarfoed.dk
De Konservatives leder kan alligevel godt se en DF-støttet regering for sig. Så længe politikken er borgerlig.

Når eller hvis de borgerlige partier kommer til magten igen, så kan De Konservatives leder godt forestille sig Kristian Thulesen Dahls tropper som støtteparti - men den førte politik skal være borgerlig.

Sådan lyder den seneste melding fra Lars Barfoed (K), som onsdag morgen basunerede frem i Politiken og afskrev Dansk Folkeparti som støtteparti i en kommende borgerlig regering.

- Jeg afviser ingen partier til et kommende borgerligt samarbejde, men jeg afviser at føre socialdemokratisk politik, siger Lars Barfoed i en kommentar.

- Det er en fattig ambition blot at ville have en ny regering. Min ambition er, at der skal føres en ny politik - borgerlig politik.

Da Politiken dumpede ind i de danske hjem onsdag morgen, kunne man ellers læse Lars Barfoed hævde, at ægte borgerlig politik ikke kan føres med Dansk Folkeparti som parlamentarisk grundlag.

- Dansk Folkeparti vil en borgerlig ledet regering, men sidder samtidig og blokerer for, at der kan føres borgerlig politik, sagde han.

Han fremhævede blandt andet den nylige melding fra DF på dagpengeområdet, hvor partiet ønsker lempelser for de mennesker, som står til at miste dagpengeretten ved årsskiftet.

- Vi risikerer at få en regering, der er hæmmet af et parlamentarisk flertal, som stadig tænker socialdemokratisk. Og så kan vi ikke føre borgerlig politik, sagde han.

Men onsdag eftermiddag trækker Lars Barfoed altså dele af sine udmeldinger i land.

Dog er han stadig bekymret over DF's syn på dagpengereformen og over, at partiet holdt sig ude af skatteaftalen fra juni.

Både Kristian Thulesen Dahl og Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, tog dog Lars Barfoeds offensiv mod det parti, der lagde stemmer til adskillige finanslove gennem VK-regeringens tid, med ophøjet ro.

- Dansk Folkeparti har stået bag tre skattereformer, en dagpengereform og en efterlønsreform. Så man kan ikke sige, at de ikke vil være med til at føre borgerlig politik, sagde Kristian Jensen.