Ballade i Michael Lumbs rige russiske klub
To russiske profiler er blevet degraderet til ungdomsholdet i Zenit efter at have kritiseret nyankomne Hulk.

Der er stor ballade hos de russiske fodboldmestre fra Zenit Skt. Petersborg, som har danske Michael Lumb i truppen.

Klubbens russiske landsholdsanfører Igor Denisov er sammen med topscorer Alexander Kerzhakov blevet degraderet til ungdomsholdet efter at have kritiseret sommerindkøbene af brasilianske Hulk og belgiske Axel Witsel fra henholdsvis FC Porto og Benfica.

Især Hulks løn på angivelige 50 millioner kroner vækker harme hos Denisov.

- Jeg ville have forstået det, hvis vi havde fået Lionel Messi eller Andrés Iniesta. De fortjener enhver pris.

- Ja, vi har købt gode spillere, som kan hjælpe Zenit. Men er de virkelig så meget bedre end de nuværende bærende kræfter på holdet, så de fortjener tre gange så meget i løn?

- Zenit har samlet gode spillere, som har vundet mindst det samme, som nogle af de nye spillere, siger Denisov ifølge AFP.

Angriberen Hulk og midtbanespilleren Witsel blev købt for sammenlagt 100 millioner euro - svarende til 750 millioner kroner - i begyndelsen af september efter en halvsløj sæsonstart. Klubben er i øjeblikket nummer fire i ligaen.

Især Denisov er blevet heftigt kritiseret af ledelsen i Zenit, som på klubbens hjemmeside har udsendt en pressemeddelelse, hvor spilleren kaldes "uprofessionel".

- Han miskrediterer sig selv som spiller for både klub og land, og spillerens ry lider skade, skriver klubledelsen.

Denisov insisterer på, at han kun vil klubben det bedste.

- Penge er ikke det vigtigste. Det, der er på spil, er noget helt andet. Det handler om et godt arbejdsmiljø i klubben og den respekt, der skal vises klubbens russiske spillere. Altså dem, Zenit altid har kunnet regne med, siger Denisov.

Både Hulk og Witsel er direkte konkurrenter til henholdsvis Kerzhakov og Denisov.

/ritzau/