Ballade gør QPR-manager træt af håndtryk
QPR-manager Mark Hughes mener, at det engelske fodboldforbund bør overveje at sløjfe håndtryk før kampene.

Idéen er måske god nok, men i praksis fungerer det ikke altid efter hensigten.

Sådan lyder essensen af den kritik, som Mark Hughes, manager for Premier League-klubben Queens Park Rangers, ytrer efter lørdagens ballade før kampen mellem QPR og Chelsea.

Her nægtede QPR's Anton Ferdinand at give hånd til Chelsea-spillerne John Terry og Ashley Cole, selvom det engelske fodboldforbund (FA) har gjort det til fast procedure, at spillerne hilser på hinanden på denne måde.

- Jeg har den største respekt for FA's respekt-kampagne, og jeg mener, at den har gjort meget godt. Alle bør være glade for den, og det er vi i QPR, siger Mark Hughes til nyhedsbureauet AFP.

- Men jeg mener, at dette element i kampagnen (håndtrykkene før kampene) skaber flere problemer, end det løser problemer, og det var ikke intentionen, da det blev introduceret, siger Mark Hughes.

Anton Ferdinand nægtede at give hånden til John Terry, fordi han angiveligt råbte racistiske ord efter Ferdinand under en kamp sidste år.

Affæren kostede John Terry anførerbindet på det engelske landshold, men i sommer blev han frifundet i retten for racismeanklagerne.

Ashley Cole vidnede til fordel for Chelsea-anføreren i retten.

John Terry oplevede for to år siden, at en anden spiller, Wayne Bridge, ikke ville hilse på ham. Det skete, fordi den gifte John Terry havde en affære med Bridges ekskæreste.

I februar i år var der også ballade, da Liverpools Luis Suarez nægtede at give hånd til Manchester Uniteds Patrice Evra før en kamp.

Samme Suarez havde tidligere fået en lang karantæne for at ytre sig racistisk over for Evra.

/ritzau/