Bådulykke: Omkomne sejlede for stærk
Fire mænd sejlede for stærk og havde formentlig drukket før de omkom i en speedbådulykke ud for Hundige Havn.

De fire afdøde mænd fra speedbådulykken tirsdag sejlede for stærkt og havde formentlig drukket, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på baggrund af bådens tilstand efter at have ramt en stenmole ude i vandet og vidneforklaringer.

- Der er ingen tvivl om, at de har sejlet for stærkt. De er fløjet hen over stenmole, som i en actionfilm, så de må have sejlet alt for stærkt, siger vicepolitikommissær Bjarne Malling til Ritzau.

En pårørende fik det sidste livstegn, da hun omkring midnatstid ringede til sin mand. Men ifølge politiet fik hun ikke at vide, hvor mændene på det tidspunkt befandt sig.

Mandag eftermiddag besøgte de en restaurant i Nyhavn i København, og det tyder på alkohol i blodet, mener politiet, der også har talt med familierne til de afdøde.

- Flere har set dem i Nyhavn, og det var en herretur med god frokost, så det har nok ikke været med mælk og saftevand. Vi har en formodning om, at de har drukket øl og spiritus, fortæller Bjarne Stilling.

Politiet har taget blodprøver af alle fire mænd, og får derfor senere svar på, om de havde drukket, og i så fald, hvor meget.

Der er ligsyn torsdag, hvor en embedslæge skal undersøge, om mændene døde af sammenstødet med stenene, eller om de druknede efterfølgende.

De omkomne er speedbådens 51-årige ejer, to mænd fra Greve på 45 og 48 år, samt en 53-årig mand fra Roskilde.

Politiet skal nu undersøge, hvem af de fire mænd der sad ved roret på ulykkestidspunktet.

Mændene havde ikke redningsveste på, da de blev fundet drivende i vandet omkring båden omkring et par hundrede meter nord for Hundige havn.

Imidlertid er der ifølge politiet fundet redningsveste i speedbåden. Det er uklart, om det kunne have reddet mændenes liv, hvis de havde haft dem på.

/ritzau/

via Listen To News