Auken: Derfor peger jeg på Krag som SF-formand
Miljøminister Ida Auken fortæller på Facebook, hvorfor hun støtter sundhedsminister Astrid Krag som SF-formand

Sundhedsminister Astrid Krag har nu sin første åbne opbakning fra en ministerkollega til at blive formand for SF efter Villy Søvndal, som meddelte sin afgang tidligere på måneden.

På Facebook forklarer miljøminister Ida Auken, hvorfor hun støtter Krag i opgøret med erhvervs- og socialordfører Annette Vilhelmsen.

- Jeg er optaget af, hvordan vi kommer igennem denne proces som et stærkt og samlet parti, der kan gøre sin indflydelse gældende i regeringen. Derfor har jeg valgt at pege på Astrid Krag som ny formand for SF, skriver Auken.

Hun begrunder sit valg med Krags resultater som sundhedsminister og tidligere som integrationsordfører.

- Hun har gjort op med overbetalte privathospitaler, styrket psykiatrien og givet en garanti for, at alle uanset indkomst bliver undersøgt og får en diagnose, skriver Auken.

Den nye aftale om at lade asylfamilier bo og arbejde uden for centrene giver hun også Krag kredit for.

Auken mener, at Krag er en leder, der har opbygget tillid og sammenhold i folketingsgruppen.

- Det er selvfølgelig en anden og mere krævende rolle at være formand, end det er at være fagminister, fordi man som formand forpligter sig på hele partiet og alle dets medlemmer, skriver Auken.

- Det skifte er jeg overbevist om, at Astrid magter, og det er på den baggrund, at jeg giver hende min anbefaling, lyder det fra miljøministeren.

For nogle iagttagere af politik er det ikke overraskende, at en minister støtter sin ministerkolleger i et formandsopgør. Det er ministrene tvunget til, lyder ræsonnementet.

Fristen for at melde sig som formandskandidat udløbet på fredag klokken 12. Valget skal ske ved en urafstemning.

/ritzau/