Antorini: Reform af læreruddannelse slog fejl
Den ny læreruddannelse har hverken løst problemet med at rekruttere flere studerende eller sikre, at de har de linjefag, folkeskolen efterspørger, lyder det fra den nuværende regering. Foto: Colourbox
"Jeg vil godt sige undskyld," siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) om fire år gammel lærerreform.

Lærer-reformen har slået fejl.

Det siger den ansvarlige minister fire år efter, at den store reform af læreruddannelsen trådte i kraft i 2007. Det skriver Politiken.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), siger, at læreruddannelsen lider under, at den har været politisk styret helt ned i detaljer.

"Jeg vil godt sige undskyld," siger hun til Politiken.

Som ordfører var hun med til at forhandle reformen på plads sammen med VK-regeringen og De Radikale og Dansk Folkeparti.

Nu skal uddannelsen tages op til revision.

"Det er på tide at give mere frihed og ansvar til uddannelsesstederne og lade dem sørge for at give de studerende de kompetencer, der skal til," siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til avisen.

Problemet er bl.a., at reformen ikke har fået flere studerende til at vælge naturvidenskabelige fag, sådan som det var målet.

I morgen kommer den såkaldte følgegruppe, der har overvåget reformen, med sine anbefalinger til en revision.