Anmeldere: Bob Dylan som vi kender ham
Bob Dylans 35. studiealbum "Tempest" er ikke helt oppe at ringe, men dog klassisk Dylan-lyd og lyrik.

Bob Dylan har stadig noget at byde på, mener de danske anmeldere efter udgivelsen af "Tempest", som er det amerikanske folk-rock-ikons 35. studiealbum siden 1962.

Legendariske Rolling Stone Magazine giver den fem ud af fem stjerner, men så højt svinger de hjemlige kritikere sig ikke op.

Det er langt fra hans bedste udgivelse, lyder dommen, men ifølge anmelderne leverer han en gedigen indsats, som vi kender ham: Sanselig, sørgmodig og stille rockende.

- Man sidder tilbage med et lidt uforløst indtryk af, at Dylan uden at overanstrenge sig har kreeret støvede kriminoveller frem for nye kapitler til sin selvbiografi, og resultatet er hverken dødkedeligt eller værd at dø for, skriver Ekstra Bladets Thomas Treo.

Han giver albummet fire ud af seks stjerner, hvilket også bliver givet af Jyllands-Posten og Berlingske.

Politikens musikredaktør, Erik Jensen, svinger sig op til fem ud af seks stjerner ligesom musikmagasinerne Gaffa og Soundvenue. Erik Jensen finder albummet "sprudlende" og kalder Dylan for "spydig, veloplagt og underholdende".

- Teksterne søger vanen tro efter guldkorn i grænselandet mellem de klichéer, Dylan igen på sin helt egen facon får til at leve, og de geniale indfald der får fanskaren til at skrive kronikker om nobelkåring her og nu, skriver Erik Jensen.

Der bliver spekuleret i, at albummet kan være Dylans sidste af slagsen, og i så fald mener BT, at han ikke er sluppet særlig heldig fra svanesangen. Anmelder Henning Høeg giver kun tre ud af seks stjerner.

- Hvis der ikke havde stået Bob Dylan på omslaget, havde jeg personligt mistet interessen efter tre gryntende og enslydende bluessange, skriver han.

- Men nu ér det rocklegendens 35. album. Og med brillante forgængere som 'Time Out Of Mind' og 'Modern Times' lyttede jeg tålmodigt til sang efter sang. Og først halvvejs igennem det næsten 14 minutter lange titelnummer gav jeg op, skriver Henning Høeg.

/ritzau/