Anklager: Syg mand bør dømmes skyldig i drab
Der er ingen beviser. Kun en 19-årig psykisk syg mands egen tilståelse af drabet på Pedro Al-Neema.

Det kan godt være, at en 19-årig drabstiltalt er sindssyg, men det betyder ikke, at man ikke kan tage hans tilståelse alvorligt.

Det mener anklager Anne Birgitte Stürup, da hun under sin procedure i sagen mod en 19-årig mand tiltalt for drabet på Pedro Al-Neema på et stisystem på Christianshavn beder nævningene se bort fra det sindssyge.

- Det er dokumenteret, at tiltalte er sindssyg, og derfor anbefaler vi selvfølgelig en behandlingsdom, sagde Anne Birgitte Stürup i retten onsdag formiddag.

- Men fordi han er sindssyg er ikke ensbetydende med, at hans tilståelse ikke er reel, siger hun.

Forsvarer Ali Bayrak understreger derimod i sine afsluttende bemærkninger, at der ikke er nogen tekniske beviser, der knytter den tiltalte til dræbte og gerningsstedet.

Der er kun hans egen tilståelse - en tilståelse han så trak tilbage igen, da han blev tvangsmedicineret.

- Der er ingen beviser, der knytter ham til drabet. Der er kun hans egen tilståelse, som han så har trukket tilbage igen, hvorefter han så erkender det igen, siger forsvarer Ali Bayrak.

- De skiftende forklaringer og tilståelser kan ikke stå alene, siger han.

Ali Bayrak udtaler også, at det er belejligt, at en syg mand melder sig frivilligt som drabsmanden seks måneder efter drabet, hvor politiet hidtil har været fuldstændigt på bar bund i deres søgen efter 24-årig Pedros morder.

Der forventes at falde dom i sagen senere onsdag.

/ritzau/