Amerikansk personale evakueret fra konsulat
Konsulatet i Benghazi er rømmet for mennesker efter angreb, der kostede fire mennesker livet.

USA har valgt at evakuere det konsulat, der tirsdag blev angrebet af en vred menneskemængde. Den amerikanske ambassadør og tre medlemmer af hans stab mistede livet ved angrebet.

Det er uklart, hvor personalet fra konsulatet i Benghazi er blevet evakueret til. Nyhedsbureauet AFP skriver, at de ansatte befinder sig i Tyskland, mens Reuters mener at vide, at de er evakueret til Libyens hovedstad, Tripoli.

Også i Tripoli er dele af personalet blevet evakueret, og konsulatet kører nu med en nødbemanding, fortæller regeringskilder.

Evakueringerne sker efter det blodige angreb, der tirsdag kostede fire mennesker livet og sårede yderligere fem civile amerikanere.

De rasende demonstranter gik til angreb på konsulatet med granater i vrede over den amerikansk-producerede film "Innocence of Muslims", der angiveligt er en krænkelse af profeten Muhammed.

En talsmand for den libyske regering anklager militante grupper, der er loyale over for Libyens tidligere diktator Muammar Gaddafi, for at stå bag drabene.

Amerikanske kilder understreger, at alle omstændigheder ved angrebet stadig er ved at blive efterforsket, og præsident Barack Obama har forsikret, at "retfærdigheden vil ske fyldest."

Filmen "Innocence of Muslims" har ikke kun vakt vrede i Libyen.

I Egypten har Det Muslimske Broderskab opfordret egyptere over hele landet til at protestere mod filmen, mens demonstranter har forsøgt at trænge ind den amerikanske ambassadebygning i Tunis i Tunesien.

I Afghanistan har den islamiske bevægelse Taliban opfordret afghanerne til at gå til angreb på amerikanske soldater med ønsket om, at den nye amerikansk-producerede film om islam og profeten Muhammed også i Afghanistan skal koste menneskeliv.

/ritzau/