Alle slipper ind til næste FCK-Brøndby
Lokalrivalerne forsøger igen at afvikle et københavnerderby uden særlige restriktioner for udebanefans.

Efter at det seneste superligamøde mellem FC København og Brøndby for mindre end en måned siden blot samlede 16.489 tilskuere, skal det nu være slut med fanrestriktioner til de engang så højt profilerede kampe.

De to klubber har nemlig besluttet, at til næste opgør den 21. oktober i Parken skal der igen være adgang for Brøndbys fans på normale præmisser.

FC Københavns administrerende direktør Anders Hørsholt forventer samtidig, at kampen kan afvikles i ro og orden.

- Politiet er enige med os i, at tiden er inde til, at vi igen giver begge klubbers tilhængere chancen for at støtte deres hold fra tribunerne under lokalopgørene.

- Og en stor del af æren for, at de nu igen får den mulighed, skal gå til fanklubbernes store indsats, lyder det fra Anders Hørsholt i en pressemeddelelse.

Hans kollega i Brøndby, Tommy Håkansson, håber, at tidligere tiders stemning vil vende tilbage til "New Firm-kampene".

- Alle parter har vist stor vilje til at tage ansvar og få skabt de bedste og mest stemningsfyldte rammer til det kommende derby, og det er sådan, vi ønsker, at det skal være fremover, siger Tommy Håkansson til Brøndbys hjemmeside.

En række tiltag har været forsøgt for at stoppe uroligheder i forbindelse med kampene mellem de to rivaler.

Men som uheldig sidegevinst har det resulteret i, at udeholdets tilhængere helt er blevet væk fra lokalopgørene, som på det seneste har været en skygge af sig selv.

/ritzau/