Aktivister trætte af kriminalisering
- Grupperne er vrede over den kriminalisering, som de er blevet udsat for, siger redaktør på Modkraft, Rune Eltard-Sørensen. Foto: Miriam Dalsgaard / POLFOTO
Venstreradikale vil protestere imod den kriminalisering, som de hævder at være udsat for, siger iagttager.

PET's aktion med anholdelse af 14 personer for planer om hærværk er bevis på, at efterretningstjenesten overvåger venstreradikale særdeles intenst.

Det fastslår nyhedsredaktør Rune Eltard-Sørensen fra det venstreorienterede netmedie Modkraft.

- Grupperne er vrede over den kriminalisering, som de er blevet udsat for, siger Rune Eltard-Sørensen.

- Og det er det, de ønsker at give udtryk for i en legitim protest. De vil udvide rammerne for legitim protest mod kapitalismen og det statslige system, siger nyhedsredaktøren.

Med kriminalisering hentyder han blandt andet til stramningen af terrorlovene, så det er blevet strafbart at støtte forskellige organisationer i udlandet.

Også politiets indgreb mod demonstrationer under klimatopmødet i København og forskellige lovskærpelser er folk i miljøerne vrede over, oplyser nyhedsredaktøren

- Man har i de senere år set et stigende pres mod græsrodsbevægelser, mod solidaritetsbevægelser, mod bevægelser, som praktiserer civil ulydighed og mod antifascistiske bevægelser, siger nyhedsredaktøren ved Modkraft.

- Det, at PET anholder alene på en mistanke om folks planer, viser, at kritikken er berettiget, mener Rune Eltard-Sørensen.

Han tilføjer, at PET's brug af betegnelsen "venstreekstremisme" af de involverede tolkes som et forsøg på at afpolitisere dem.