AGF henter europæisk bøddel i FC Dila Gori
Superligaklubben AGF har søndag forstærket sig med den 23-årige georgiske landsholdsspiller Mate Vatsadze.

Angriberen Mate Vatsadze scorede tre mål mod AGF, da FC Dila Gori slog AGF ud i kvalifikationen til Europa League i begyndelsen af sæsonen.

Søndag hentede AGF så sin europæiske bøddel til klubben. Den 23-årige landsholdsangriber har skrevet under på en kontrakt med AGF, som gælder frem til 31. december 2015.

- Vi fik et rigtig godt indtryk af Mate i de to kampe mod FC Dila Gori, hvor han voldte os store problemer.

- Vi har efterfølgende fulgt ham nøje og er kun blevet bestyrket i, at han er en dygtig angriber, der kan gøre en forskel på vores hold og i Superligaen, siger AGF's sportschef, Brian Steen Nielsen, i en pressemeddelelse.

- Det var en god mulighed, der bød sig, og vi valgte at slå til, fordi han har den helt rigtige profil- både i forhold til hans spillemæssige kvaliteter og alder.

- Han skal naturligvis bruge lidt tid på at vænne sig til helt nye forhold, men jeg er ret overbevist om, at han bliver en gevinst for os - både i denne sæson og på længere sigt, siger Brian Steen Nielsen.

I 2012 har Mate Vatsadze scoret 18 gange i 20 kampe for FC Dila Gori, og han har også tidligere spillet fire sæsoner i Dinamo Tbilisi, hvor det i 96 kampe blev til 42 træffere. Det er blevet til fem A-landskampe for Georgien.

Mate Vatsadze, som søndag formiddag bestod det obligatoriske lægetjek, var ikke i tvivl om, at AGF skulle være hans nye klub.

- Flere faktorer har spillet ind. Først og fremmest har AGF været meget interesseret i at få fat i mig, og jeg fik et rigtig godt indtryk af klubben og byen, da vi spillede vores Europa League-kamp her.

- Det har også haft stor betydning, at der i forvejen er to georgiere på holdet. Det vil helt sikkert gøre det lettere at falde hurtigt til, siger Vatsadze.

/ritzau/