Afrikanske kvinder imponerer prins Joachim
Prins Joachim har været protektor for CARE Danmark siden 1989 . Foto: CARE Danmark
Prins Joachim er netop kommet hjem fra en rejse i Tanzania og Kenya som protektor for hjælpeorganisationen CARE Danmark.

Der er fuld fart på de afrikanske kvinder.

Kampen for ligestilling og kvinders rettigheder lå særligt prins Joachim på sinde under den seneste rejse til Tanzania og Kenya som protektor for CARE Danmark. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt, at mændene kan se, at kvinderne kan styre økonomien. Det kan være vanskeligt at se på et fotografi, men jeg skal love for, at kvindernes glæde over deres nye rettigheder stråler os i møde, når vi taler med dem, siger den danske prins.

Han har været afsted siden den 31. august og er netop kommet hjem fra sin niende tur i hjælpeorganisationens programlande. Og mødet med lokalbefolkningen har sat mange tankerne i gang hos prinsen.

- Det er utroligt, hvor lidt der skal til for at ændre livsvilkårene for de mange mennesker, der lever under usle forhold, siger han.

Prinsen har blandt andet været på besøg hos masaierne i det nordlige Tanzania og var også meget betaget af besøget hos organisationens projekt i Tanzania, der arbejder for at standse afskovningen på Zanzibar.

Han har været protektor for CARE Danmark siden 1989 og har derfor rejst til en række af organisationens programlande for at se forskellige projekter gennem tiden.

Kilde: CARE Danmark