Afhøring i kommission fører til sigtelse
Politiet: Nu er der grundlag for at mistænke spindoktor Peter Arnfeldt for overtrædelse af straffeloven.

Det er afhøringerne i Skattesagskommissionen af den tidligere spindoktor Peter Arnfeldt og af Ekstra Bladets Jan Kjærgaard, som har fået politiet til torsdag at gå i aktion.

Til kommissionen har Arnfeldt blandt andet fortalt, at han faktisk var i besiddelse af de fortrolige oplysninger i skattesagen vedrørende daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes ægtefælle Stephen Kinnock.

Den tidligere spindoktor for den daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har også sagt, at han makulerede papirerne. Men han kunne ikke huske præcist, hvordan det foregik.

Han har desuden afvist al snak om, at han lækkede oplysningerne til dagbladet BT eller forsøgte at gøre det samme i forhold til Ekstra Bladet.

Men præcis det er han nu blevet sigtet for.

Torsdagens udvikling er lidt af en kolbøtte for Københavns Politi. I marts i år mente politiet ikke, at der var grundlag for at rejse en sigtelse. Nu er holdningen altså den modsatte.

I en pressemeddelelse torsdag forklarer politiet, hvorfor vurderingen er ændret.

- Sigtelsen er (...) udtryk for, at der efter Københavns Politis opfattelse efter afhøringerne i Skattesagskommissionen foreligger et mistankegrundlag, udtaler politidirektør Johan Reimann.

Derimod mener Peter Arnfeldts advokat Henrik Stagetorn, at afhøringerne ikke har rokket ved spindoktorens troværdighed.

Politidirektør Reimann understreger, at sigtelsen kun er et foreløbigt skridt - der er slet ikke taget stilling til, om Arnfeldt faktisk vil blive anklaget og stillet for retten.

Samtidig understreger han i pressemeddelelsen, at sigtelsen sikrer, at sagen ikke er for gammel.

Politidirektøren ønsker ikke at besvare spørgsmål om sagen eller om efterforskningen, som har været udsat for kritik.

/ritzau/