Afghansk politimand dræber Nato-soldater
Mand fra lokal afghansk politistyrke dræber to Nato-soldater ved endnu et insiderangreb.

To soldater fra den internationale styrke i Afghanistan blev lørdag skudt og dræbt af en mand, som menes at være medlem af den lokale politistyrke i det sydlige Afghanistan, oplyser Nato.

- En person, som menes at tilhøre den lokale afghanske politistyrke, vendte sit våben mod medlemmer af Nato's Internationale Sikkerhedsstyrke (Isaf) og dræbte to, siger Isaf i en erklæring.

De to dræbte soldaters nationalitet er ikke blevet offentliggjort af Isaf, som stadig er ved at efterforske angrebet.

Der har været omkring 30 såkaldte insiderangreb i år, hvilket har kostet mindst 47 koaltionssoldater livet.

Hundredvis af soldater er blevet anholdt eller afskediget efter rækken af insiderangreb på Nato-soldater begået af medlemmer fra det afghanske militær eller landets politistyrke.

- Hundredvis er blevet fyret eller tilbageholdt, fordi de har haft forbindelser til oprørerne. I nogle tilfælde har vi haft beviser mod dem, i andre har vi kun haft mistanken, sagde en talsmand for det afghanske forsvarsministerium for få dage siden.

De amerikanske specialstyrker i Afghanistan har suspenderet al træning og uddannelse af afghanske rekrutter, indtil de nye soldater er blevet undersøgt på ny for forbindelse til Taliban-oprørerne.

/ritzau/AFP