Afghanistan: Fire dræbt i nyt angreb på Nato
Blot dagen efter at britiske soldater blev dræbt af afghansk politimand, har flere i Nato-styrken mistet livet

Fire soldater fra den internationale styrke i Afghanistan blev søndag slået ihjel af en mand, som formodes at være medlem af afghansk politi.

Det oplyser Natos Internationale Sikkerhedsstyrke (Isaf), som ikke ønsker at give yderligere oplysninger om drabet, som fandt sted i det sydlige Afghanistan - et hjemsted for oprørsgruppen Taliban.

Angrebet kommer blot dagen efter, at to britiske Nato-soldater mistede livet i samme del af Afghanistan i et lignende insiderangreb.

- En person, som menes at tilhøre den lokale afghanske politistyrke, vendte sit våben mod medlemmer af Natos Internationale Sikkerhedsstyrke (Isaf) og dræbte to, sagde Isaf lørdag i en erklæring.

Den afghanske politimand blev efterfølgende slået ihjel, da Nato-styrker besvarede angrebet.

Der har været omkring 30 såkaldte insiderangreb i år, hvilket har kostet mindst 51 koalitionssoldater livet.

Hundredvis af soldater er blevet anholdt eller afskediget efter rækken af insiderangreb på Nato-soldater begået af medlemmer af det afghanske militær eller landets politistyrke.

De amerikanske specialstyrker i Afghanistan har suspenderet al træning og uddannelse af afghanske rekrutter, indtil de nye soldater er blevet undersøgt på ny for forbindelse til Taliban-oprørerne.

/ritzau/AFP