Afghanistan: Briter overvejer hurtigere exit
Det går bedre end ventet med at overdrage ansvaret for sikkerheden i Afghanistan til lokale militærstyrker.

Tilbagetrækningen af de britiske soldater fra Afghanistan vil muligvis blive fremskyndet. Ifølge militæret har behovet for antallet af udstationerede soldater ændret sig, og det kan fremrykke hjemsendelserne.

Det siger den britiske forsvarsminister, John Hammond, til The Guardian.

Under et besøg i Afghanistan erkender han over for avisen, at for bare seks måneder siden var holdningen internt i militæret, at "antallet af soldater skulle være så højt som muligt i så lang tid som muligt".

Men den holdning har ændret sig. John Hammond forklarer, at militæret er blevet overrasket over, i hvor høj grad de britiske soldater har kunnet overlade hovedparten af kamphandlingerne til de afghanske soldater.

Briterne har lukket 52 af dets baser- og kontrolposter i Helmand-provinsen de sidste seks måneder. Nu har de 34 aktive baser tilbage, afslører Hammond.

- Jeg tror, at antallet af soldater, vi har brug for her, bliver genovervejet. Og det kan give plads til mere fleksibilitet i måden, vi gennemfører tilbagetrækningen på, siger han.

Hammond afviser at uddybe udtalelserne, og understreger, at der endnu ikke er taget beslutninger om ændre de øjeblikkelig planer for at trække soldaterne ud.

- Men det er første gang regeringen erkender, at tempoet i Storbritanniens lange march ud af Afghanistan kan blive sat markant op næste år. Snarere end at vente indtil sluttidspunktet i 2014 for den britiske indsats i Helmand, skriver The Guardian.

Briterne sendte sine første tropper til Helmand i 2006. Inden udgangen af i år bliver 500 soldater trukket hjem. De efterlader 9000 soldater.

/ritzau/