Advarsel: Snu mand svindler andelsforeninger
Lejere af andelsboliger bliver taget ved næsen af en dygtig boligsvindler. Han har allerede snydt i fire foreninger. Foto: Colourbox
En boligsvindler er på fri fod efter at have tørret fire andelsforeninger.

Køb en billig andel i en presset forening, lej den ud og stik så af med alle pengene.

Med denne fremgangsmåde har en mand snydt mindst fire andelsforeninger i Aarhus og København.

Ejendomsforeningen Danmark advarer nu offentligt mod svindleren, der er på fri fod.

- I et tilfælde har svindleren betalt 3.500 kroner og i et andet tilfælde kun betalt en krone for en andel i foreningen. Efterfølgende har han lejet andelsboligerne ud og opkrævet depositum og forudbetalt leje for op mod 60.000 kroner per lejlighed. Han undlader derefter at betale boligafgiften videre til andelsboligforeningen, siger Torben Christensen, der er formand for Ejendomsforeningen Danmark.

En ting er, at foreningen mister penge, men den stakkels lejer, som bliver taget ved næsen, står pludseligt over for at blive sat på gaden. Og personen kan se langt efter det depositum, der skulle være gået til andelsforeningen, men som altså blot er røget i svindlerens lomme.

- Desværre er det umuligt fuldt ud at gardere sig mod den slags plattenslagere. Jeg er dybt rystet over, at pågældende kan finde på at svindle med så store omkostninger til følge for helt almindelige mennesker, siger Anders Scheel Frederiksen er advokat for en af de berørte foreninger.

Ejendomsforeningen Danmark siger, at det både er andelsforeninger og lejere, som skal være ekstra opmærksomme på svindlen.

Alarmklokkerne skal ringe for bestyrelser, potentielle lejere og administratorer, når:

1. Man sælger en andel i en nødlidende forening
2. Den nye andelshaver straks lejer andelen ud til anden side
3. Andelshaveren ikke betaler boligafgiften

Svindlen i de fire boligforeninger er blevet politianmeldt, men man har altså endnu ikke fået færten af boligsvindleren.