Århus lægger pres på konkurrenter med sejr i Esbjerg

René Villadsen lavede et fornemt indhop i målet, da Århus Håndbold var ved at smide føringen mod Ribe-Esbjerg.
Erik Veje Rasmussen og Århus Håndbold rejste onsdag fra Esbjerg med en sejr.
Erik Veje Rasmussen og Århus Håndbold rejste onsdag fra Esbjerg med en sejr. Foto: Ole Nielsen/arkiv/Scanpix

Århus Håndbold har lagt pres på konkurrenterne i toppen af herrernes håndboldliga, inden Aalborg, GOG, Skjern og BSV skal i aktion i syvende spillerunde.

Aarhusianerne kunne nemlig rejse fra Esbjerg med en 26-24-sejr over Ribe-Esbjerg efter at have være toneangivende i store dele af opgøret.

Sejren sender Århus Håndbold op på ti point, det samme antal som førerholdet BSV og som Skjern på andenpladsen.

Tidligt udbyggede Århus et forspring i Esbjerg, og ved pausen var Erik Veje Rasmussens mandskab foran med 16-12.

Grundet store scoringsproblemer for aarhusianerne kunne Jan Leslies hjemmehold æde sig ind i kampen i begyndelsen af anden halvleg, og det fik trænerkollegaen på den modsatte bænk til at handle.

René Villadsen blev smidt ind i målet, og det viste sig at være afgørende. Han viste storspil og endte med en redningsprocent på 66.

Og da målmanden en enkelt gang var væk, forsømte Ribe-Esbjergs Rasmus Nielsen at udligne, da han skød forbi det ellers gabende tomme mål fem minutter før tid.

I stedet hamrede Sebastian Henneberg Århus foran med to mål, og kort efter måtte Tim Winkler i hjemmeholdets mål lade yderligere to bolde passere, og så forsvandt den sidste spænding i opgøret.

Tidligere onsdag vandt Mors-Thy knebent med 20-19 over TTH Holstebro. Den sejr bringer Mors-Thy op på femtepladsen, mens TTH Holstebro er nummer syv med et point op til onsdagens modstander.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.