Amin Skov: Jeg blev brugt politisk

Nyheder fra Avisen.dk
Amin Skov skal tirsdag i arbejdsretten for tredje gang. Her vil han forsøge at få 3F's blokade erkendt ulovlig. (Foto: Rene Schütze)

Nu håber jeg ikke de glemmer mig, siger Vejlegårdens ejer

Sommerens store konflikt mellem Vejlegården og 3F ruller videre, men nu foran langt færre kameralinser og mikrofoner.

Tilbage sidder restauratøren Amin Skov med en erkendelse af, at magtfulde politiske kræfter har brugt og fortsat bruger hans sag til at fremme deres dagsordner.

"Jeg har godt kunnet mærke, at Vejlegården blot er en lille brik i noget politisk, som man har brugt til at synliggøre en sag," siger han.

Restauratøren udtaler sig efter en historie fra det nye journalistiske forlag og magasin Zetland.

Her kommer det frem, at stærke kræfter i det liberale Danmark allerede tilbage i marts udså sig konflikten om Vejlegården som en sag, der kunne bruges til et angreb på den røde fagbevægelses dominans og blokaderetten.

Afhængig af politikerne

"Vi symboliserer en holdning, som man har brugt for at synliggøre 'prøv at se, derfor har vi den holdning'," vurderer Amin Skov.

Han har været glad for støtten, som især er kommet fra Venstre og Liberal Alliance. Flere partimedlemmer har bidraget med hjælp til kommunikation på de sociale medier og der er blevet afholdt adskillige større møder og middag på restauranten.

Restauratøren er da heller ikke i tvivl om, at opbakningen har hjulpet hans sag.

"Selvfølgelig er jeg beæret over, at der er nogen, som vil følge op på det. Ligegyldigt om det er private eller politikere. Jeg søger en lovlig løsning på den her konflikt, og for at jeg kan få den, så er jeg afhængig af mine politikere. Det er jo dem, som i sidste ende skal lovgive," påpeger han.

Amin Skov krydser dog i dag fingre for, at han ikke bliver glemt.

"Jeg håber da, at sagen ikke kun bliver brugt til egen vinding. Men politik er jo meget flyvsk, ik. De går, hvor pressen er, de tænker, hvor meningsmålingerne er," siger han.

I Zetlands artikel, som udkommer på zetland.dk i dag, kommer det frem, hvordan Vejlegården i løbet af foråret og sommeren blev en kærkommen mærkesag for liberale topfolk i erhvervslivet og på Christiansborg.

95 procent lokal

Men Amin Skov fastholder, at hovedparten af den opbakning, han har modtaget, er opstået lokalt.

"Drivkraften en startet af lokale mennesker, et par af dem har så været politisk organiseret på lokal plan, men er 95 procent drevet af mennesker, som har et ganske almindeligt arbejde," siger han .

I Zetland kommer det frem, at blandt andet to af hovedarkitekterne bag Liberal Alliance Saxo Bank-stifter Lars Sejer Christensen og reklamemillionær Søren Kenner har støttet Vejlegårdens sag.

Men Amin Skov har aldrig mødt nogen af de to herrer, selvom han har inviteret Lars Seier Christensen forbi, efter han gav en middag for 200 personer på restauranten.

Kristian Jensen var den først toneangivende politikere, som fik øjnene op for Vejlegårdens konflikt med 3F.

"Ja, han var den første landspolitiker, som kom herned. Det var få dage efter 3F startede deres blokade i marts. Men det er ikke sådan, at vi er i løbende kontakt," siger han.

Kendte

Cruise frygter Corona

Flygter fra Italien