5700 adresser ønsker sig penge til hurtigere internet
I år har i alt 5700 adresser i alle fem regioner har søgt om tilskud fra bredbåndspuljen, som skal bidrage til at gøre dækningen bedre i yderområderne. Foto: Simon Læssøe/Scanpix
Der er rift om pengene i puljen, som skal give hurtigere internet i områder, som har problemer med dækningen.

Folk med ondt i internettet har igen ansøgt om penge til bedre bredbånd.

I år har i alt 5700 adresser i alle fem regioner søgt om tilskud fra bredbåndspuljen, som skal bidrage til at gøre dækningen bedre i yderområderne.

Det viser Energistyrelsens opgørelse over ansøgninger til bredbåndspuljen, som offentliggøres onsdag.

72 bredbåndsprojekter fra 21 kommuner i hele landet har søgt for i alt 150 millioner kroner. Men det er næsten fire gange så mange penge, som der er i puljen i år. Her skal der uddeles 40 millioner kroner.

- Det viser, at der er et behov for den her pulje, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

- Det er svært at få en familie til at fungere, hvis der ikke er ordentligt internet. Børnene kan ikke aflevere deres skoleopgaver, og man kan ikke drive en virksomhed, siger ministeren.

Fra Region Syddanmark er der blevet sendt 24 ansøgninger, og det gør regionen til det område i landet, hvor flest har projekter til hurtigere internet i støbeskeen.

Også Region Hovedstaden har sendt mange ansøgninger - helt nøjagtigt 22 - om penge fra puljen.

Da pengene blev uddelt sidste år, lød der kritik fra blandt andet Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, fordi projekter i Region Hovedstaden fik 15 af de 80 millioner kroner, der blev fordelt på landsplan i 2016.

Partierne mente, at støtten kun burde gå til yderområder, som er præget af markedssvigt og ikke til de større byer med konkurrencesvigt.

Målet med puljen er da også at nå derud, hvor teleselskaber og energiselskaber ikke når i dag, fastslår ministeren.

- Efter uddelingen vil jeg sætte mig ned med de partier, som bakker op om den her aftale og se på, om der på baggrund af de sidste års uddelinger er behov for at ændre på kriterierne, siger Lars Christian Lilleholt.

Bredbåndspuljen blev vedtaget i februar 2016 som en del af Venstre-regeringens aftale med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative om "Vækst og udvikling i hele Danmark".

Bredbåndspuljen er på i alt 200 millioner kroner og udmøntes over fire år i perioden 2016-2019.

Energistyrelsen skal nu i gang med at behandle ansøgningerne.

/ritzau/