54-årig dømt for at fup-udleje lejlighed
En mand lavede tre aftaler om at udleje lejlighed, der ikke er hans. Han håbede at stikke 108.000 kr. i lommen

Et yngre par havde via en boligportal på internettet lavet aftale med en mand om at leje en lejlighed i Glostrup fra den 1. november.

Men før de indbetalte det aftalte depositum på 27.000 kroner og den første måneds husleje på 9000 kroner, syntes de, der var noget mistænkeligt ved lejeaftalen og kontaktede politiet.

Politiet fandt ud af, at lejligheden slet ikke tilhørte den mand, der forsøgte at leje den ud, og at han havde prøvet at franarre parret de 36.000 kroner.

- Manden havde ikke nogen tilknytning til lejligheden. Han boede der ikke. Det var alene forsøg på bedrageri, fordi han manglede penge, siger politikommissær Henning Nielsen, Københavns Vestegns Politi.

Manden bag boligsvindlen er 54 år og fra København. Han blev anholdt torsdag og sigtet for forsøg på bedrageri.

Da politiet gravede i sagen, viste det sig, at han få dage forinden i to andre tilfælde havde lavet tilsvarende aftaler med andre lejere, der havde fået lovning på lejligheden mod at indbetale penge.

Alt i alt drejer det sig om forsøg på bedrageri for 108.000 kroner. Men manden blev opdaget, inden de håbefulde lejere havde indbetalt de lovede beløb.

- I de to første tilfælde havde lejerne ikke fattet mistanke. De troede, at de kunne få lejligheden meget snart, men heldigvis nåede de ikke at betale pengene, siger Henning Nielsen.

Fredag kom manden for en dommer i Retten i Glostrup, hvor han erkendte sig skyldig i alle tre forhold og fik en straksdom på tre måneders betinget fængsel. Han er ikke tidligere kendt af politiet for bedrageri.

- Manden blev anholdt torsdag og fik sin dom allerede fredag. Vi håber, at en lyndom kan virke præventivt, siger Henning Nielsen.

/ritzau/