42 dræbt ved busulykke i Marokko
Den værste busulykke i Marokkos historie er indtruffet tirsdag, da en rutebil styrtede ned i en slugt.

Mindst 42 mennesker er tirsdag blevet dræbt, da en rutebil mellem Marrakesh og Quarzazate i det sydlige Marokko styrtede ned i en slugt, oplyser en sikkerhedsofficer.

Alle ofre er marokkanere, men vi arbejder fortsat på at identificere de dræbte og de kvæstede, siger en lokal myndighedsperson.

Ulykken skete, da bussen forlod hovedvejen i Haouz-provinsen omkring 100 kilometer syd for byen Marrakesh, der er en af Marokkos foretrukne turistdestinationer.

Omkring 25 personer er blevet kvæstet ved ulykken, og de er ført til forskellige sygehuse i området ifølge de lokale myndigheder.

Nyhedsbureauet Map, som siger, at bussen styrtede 150 meter ned, opgiver dødstallet til 42. Map siger videre, at fem personer døde på operationsbordet, og at 24 blev kvæstet, hvoraf fire alvorligt.

Det er den værste busulykke i historien i Marokko, der i forvejen har en elendig statistik, hvad angår trafikulykker. I november 2010 druknede 24 mennesker, da en bus med arbejdere væltede ned i en flod i nærheden af hovedstaden Rabat.

/ritzau/AFP