400 millioner skal lappe på sygehusene
Stram budgetstyring har gjort, at der er penge tilovers i Region Hovedstaden. Men der er brug for dem.

400 millioner ubrugte kroner. Det er, hvad der er dukket op på Region Hovedstadens sygehusbudget på over 30 milliarder kroner.

Det oplyser regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S).

- Det er stram og forsigtig budgetstyring, der gør, at vi har cirka en procent af budgettet tilovers. Det lyder ikke af mange penge, men der er hårdt brug for dem til at rette op på alt det, vi er bagefter med, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Pengene skal formentlig gå til it-udstyr, nye uniformer og hospitalssenge.

- Det er områder, hvor vi halter bagefter. Der er brug for nyt it-udstyr, fordi vi har bøvlet meget med det gamle. Der er brug for hospitalssenge, der kan håndteres elektrisk for at forbedre arbejdsmiljøet for de ansatte.

- Der er også brug for nye uniformer. Nogle af de gamle står der stadig HS og Københavns Amt på, og det er nu syv år siden, vi blev til Region Hovedstaden.

- Det fortæller lidt om, at der måske er brug for en udskiftning, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Regionsrådsformanden oplyser, at der ser ud til at være enighed i regionsrådet om, hvordan pengene skal bruges.

- Det er til forbedringer, som vi stille og roligt må tage hen ad vejen. Der vil altid være noget, der trænger til at blive skiftet ud. 400 millioner lyder ikke af meget i det store milliardbudget.

- Men det er alligevel penge, vi vil komme et stykke vej med, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Regionsrådsformanden oplyser, at ledelsen på hovedstadens hospitaler er blevet orienteret om, at der er de 400 millioner kroner, der skal lappe på de mangler, som der ikke har været råd til at rette op på før.

/ritzau/