33.000 evakueret fra vulkanudbrud
Foto: AP/Moises Castillo / POLFOTO
Et asketæppe indhyller området rundt om en 3,7 kilometer høj vulkan i Guatemala. Tusinder er sendt på flugt.

Talrige landsbyer ligger begravet i grålig aske efter en serie kraftige udbrud fra en kilometerhøj vulkan i Guatemala. Myndighederne er gået i alarmberedskab og har beordret mere end 33.000 mennesker evakueret.

De massive røgsøjler, som stiger op fra vulkanens indre, kan ses hele vejen til landets hovedstad, Guatemala City, som ligger omkring 75 kilometer væk.

I miles omkreds rumler det i jordskorpen rundt om vulkanen, der kaldes "Volcán de Fuego" - "ildvulkanen" - og tårner mere end 3,7 kilometer i højden.

Den rør på sig med jævne mellemrum, men dette udbrud er voldsommere end normalt og er ikke oplevet i tilsvarende styrke de seneste år ifølge eksperter.

Den rygende vulkan rystes af indre eksplosioner, som sender klippestykker og brandvarme gasarter højt op i luften og indhyller områderne vest og nordvest for krateret i askeskyer.

Landets katastrofemyndigheder har skabt en kommandopost i det nærliggende område San Juan Alotenango, hvor man vil tage sig af berørte borgere, lyder det.

For at gøre ondt værre meldes der om kraftige regnskyl i områder nær vulkanen, og det har fået katastrofemyndighederne til at sætte ind med en række yderligere forebyggende tiltag ved veje og floder, der er i farezonen.

Kilde: AFP