26 mister livet i mexicansk gasbrand
40 personer er desuden kvæstet i flammerne på anlæg ejet af oliegiganten Pemex. Det er den tredje på en måned.

26 mennesker har mistet livet i en brand på et gasværk ved byen Reynosa i den nordøstlige del af Mexico.

Branden opstod tirsdag morgen, og lokale tv-billeder viste kæmpe flammer og røgskyer stige op fra gasværket, som er ejet af energigiganten Pemex.

De første meldinger lød på, at 10 personer var omkommet. Men da brandvæsnet havde slukket flammerne nogle timere senere, blev dødstallet mere end fordoblet.

- Antallet af medarbejdere, som er omkommet i ulykken, er beklageligvis steget til 26. Vores tanker går til Pemex-ansatte og ofrenes familier, skriver energiselskabet på Twitter.

Ifølge Røde Kors blev yderligere 40 personer kvæstet i branden, som har ødelagt adskillige rørledninger, ventiler og måleudstyr på gasværket. Det er endnu uvist, hvordan ilden opstod.

Tirsdagens brand er den tredje på et Pemex-ejet anlæg på blot en måned. De forrige to ulykker i Mexico har dog ikke kostet menneskeliv.

I december 2010 mistede 29 personer livet og yderligere 50 blev kvæstet, da en rørledning med olie eksploderede i byen San Martin Texmelucan. Ulykken skete, da olietyve havde lavet huller i ledningen, og 32 hjem blev ødelagt af eksplosionen.

I 2007 lækkede en gasledning på en olieplatform i Den Mexicanske Golf, og 21 Pemex-ansatte omkom. De fleste druknede, da de i panik kastede sig i havet.

Pemex har tidligere været verdens fjerdestørste olieselskab og står for cirka 40 procent af Mexicos indtægter. I dag ligger selskabet på en 11. plads over verdens største oliegiganter.

/ritzau/AFP