240 omkommet i fabriksbrand
Foto: Fareed Khan / POLFOTO
Tre hospitaler har modtaget de mange døde efter voldsom fabriksbrand i Karachi.

240 mennesker er omkommet under en brand i en fabrik i den pakistansk storby Karachi, oplyser provinsens sundhedsminister, Saghir Ahmed.

- Tre større hospitaler i Karachi har hidtil modtaget 240 døde, siger han til nyhedsbureauet AFP.

Branden brød ud sent tirsdag på fabrikken, der ligger i byen Karachi, som er det økonomiske kraftcentrum i Pakistan.

Dermed bliver dødstallet skruet markant i vejret. Først på dagen havde man kun fundet under 10 døde.

- Fabrikken var bygget skrøbeligt. Den var propfuld og havde meget lidt plads til ventilation, og der var ingen nødudgange, fortæller Karachis brandchef.

- Vi fandt folk, som var blevet kvalt af den giftige røg. De døde først af røgen, og bagefter blev deres lig brændt i flammerne, tilføjer han.

Flere mennesker er desuden blevet kvæstet, efter at de kastede sig ud fabriksvinduerne i et forsøg på at redde livet.

- Det var frygteligt. Pludselig blev hele etagen fyldt med flammer og røg, og varmen var så intens. Vi skyndte os hen til vinduerne, smadrede ruderne og sprang ud, siger en af de overlevende fra sin sygeseng på et lokalt hospital.

Tidligere på tirsdagen blev Pakistan ramt af en anden voldsom industribrand, som raserede en skofabrik i byen Lahore i den østlige del af landet. Her døde mindst 21 fabriksarbejdere, mens 14 blev kvæstet.

Reuters rapporterer, at brandene kan rejse spørgsmål om industrisikkerheden i Pakistan, der spiller en nøglerolle i regionen som USA's strategiske allierede.