23-årig VU-formand er ny folketingskandidat
VU-formand Morten Dahlin bliver Slagelse-kredsens kandidat. I Rudersdal har V fundet Erik Fabrins afløser.

Landsformanden for Venstres Ungdom, den 23-årige Morten Dahlin, er torsdag aften blevet valgt til sit partis folketingskandidat i Slagelse-kredsen, skriver Sjællandske.

- Jeg vil sørge for, at Slagelse bliver blå de næste mange år, lød det sejrssikkert fra Morten Dahlin efter sejren og lovede, at det han havde fortalt de fremmødte nok skal udmønte sig i konkret politik fra hans side.

110 stemmer fik Dahlin ud af de 183 stemmeberettigede, og dermed var sagen klaret i første runde.

Det tidligere folketingsmedlem Troels Christensen måtte skuffende nøjes med 51 stemmer, mens den tredje kandidat, Pernille Frandsen, Lille Valby, kun fik 22 stemmer.

Troels Christensen kan dog gøre sig håb om at gøre comeback på tinge, hvis partifællen Karsten Nonbo bliver borgmester i Næstved, idet Christensen er første suppleant i Sjællands Storkreds.

Men efter næste valg vil det i hvert fald være slut med Folketinget for ham, skriver Sjællandske.

Også i Rudersdal har der været skiftedag hos Venstre.

Her blev Jens Ive som ventet valgt uden modkandidater, da partiet torsdag aften holdt opstillingsmøde, dog til kommunalvalget næste år.

Det tog kun tre kvarter, så havde medlemmerne af vælgerforeningen på mødet i Holte givet deres opbakning til den mand, som nu skal bruge et år til at sikre, at borgmesterposten forbliver på Venstres hænder efter Erik Fabrin.

- Jeg skal nu ud og formilde Venstres værdier og formidle mig selv som ny kandidat. Jeg skal sætte et billede på mig selv og på Venstre i borgernes øjne, siger Jens Ive til Frederiksborg Amts Avis.

Blandt de mange fremmødte var også den mangeårige borgmester Erik Fabrin, der har siddet på posten siden 2007.

- Vi har haft en rigtig fin proces. Det var en stor fornøjelse at se så mange medlemmer, der mødte op og valgte Jens enstemmigt. Det er et fantastisk stærkt fundament at stå på, siger Erik Fabrin til Sjællandske.

/ritzau/