18-årig fængsles for kammerats død
En 18-årig bilist er blevet varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab på sin kammerat, der sad på passagersædet. Foto: Colourbox
En 18-årig mand fra Fyn er varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab, efter han kørte galt og vennen døde.

En dødsulykke på motorvejen ved Vemmelev på Sjælland får nu et retligt efterspil for den 18-årige chauffør, der overlevede.

Den 18-årig fynbo er nemlig søndag blevet varetægtsfængslet frem til 27. september, sigtet for uagtsomt manddrab på sin jævnaldrende kammerat, der døde i trafikulykken lørdag morgen, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Han er sigtet for uagtsomt manddrab, for at tilsidesætte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden og spirituskørsel, men vi har endnu ikke fået svar på blodprøven, siger vagtchef Anders Mikkelsen til Ritzau.

Den unge mand er fængslet in absentia - uden at være til stede i retten - da han fortsat er indlagt til observation på Rigshospitalet i København.

Politiet formoder, de to venner var på vej hjem fra en bytur, da de forulykkede på en mark. Årsagen er formentlig for høj fart, oplyser politiet.

- Noget tyder på, at de har kørt alt for stærkt, og hvis der også har været spiritus i blodet, så er det en dårlig kombination, fortæller Anders Mikkelsen.

Kammeraten på passagersædet blev dræbt på stedet, mens den sigtede chauffør måtte skæres fri.