17 millioner amerikanere går sultne i seng
Høj arbejdsløshed og lav vækst tvinger rekordmange fattige i USA til at søge madhjælp hos myndighederne.

Antallet af fattige amerikanere, som dagligt kæmper mod sult, steg i løbet af 2011 til næsten 17 millioner. Det er en stigning på 800.000 mennesker i forhold til 2010, oplyser det amerikanske fødevareministerium.

I en ny rapport forklarer myndighederne, at 5,5 procent af den amerikanske befolkning lider af "meget lav fødevaresikkerhed". Det betyder, at borgerne enten har været nødt til at droppe et måltid mad eller undvære mad et helt døgn, fordi pengekassen er tom.

De nye tal kommer blot dagen efter, at den amerikanske regering afslørede, at rekordmange borgere - 46,7 millioner - har tilmeldt sig de såkaldte "food stamps", hvor fattige familier kan få finansiel støtte til de daglige madindkøb.

Det er en stigning på 173.000 mennesker på blot én måned.

Høj arbejdsløshed og lav vækst har tvunget mange amerikanere til at søge økonomisk hjælp hos myndighederne, siden finanskrisen ramte verdensøkonomien i 2008.

Udgifterne til fødevarehjælpen er et varmt valgtema i kampen om præsidentposten.

Republikanerne vil skære kraftigt ned i hjælpen til de fattige, så USA's underskud kan reduceres. Obama og resten af Demokraterne er dog imod nedskæringerne.

Sulten påvirker især borgere i det sydlige USA - med Mississippi og Arkansas som de hårdest ramte stater.

Generelt er det især familier med én forælder samt sorte og latinamerikanske hjem, der kæmper med fødevareproblemerne, viser rapporten.

/ritzau/Reuters