Vestas afslutter 2015 med finsk ordre på 34 vindmøller
En kunde i Finland har bestilt 34 vindmøller fra Vestas, som runder året af med ordre-slutspurt.
Vestas skal levere 34 vindmøller til kunde i Finland. Ordren kommer dagen efter, at vindmøllegiganten kunne præsentere nye ordrer til Kina og Grækenland. Arkivfoto.
Vestas skal levere 34 vindmøller til kunde i Finland. Ordren kommer dagen efter, at vindmøllegiganten kunne præsentere nye ordrer til Kina og Grækenland. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free

Den danske vindmøllegigant Vestas har sat noget af en slutspurt ind i de sidste dage af 2015 med flere nye ordrer i bogen.

På årets næstsidste dag meddeler Vestas, at selskabet har modtaget en ordre i Finland på 34 møller med en samlet kapacitet på 117 megawatt (MW). Ordren er afgivet af EPV Tuulivoima Oy til projektet Metsälä, oplyser Vestas onsdag.

Kontrakten omfatter levering, installation og idriftsættelse af vindmøllerne samt en tiårig serviceaftale. Leveringen af møllerne ventes påbegyndt i 2017.

Den finske bestilling kommer i kølvandet på flere gode nyheder fra Vestas i årets sidste dage.

Tirsdag kunne Vestas således offentliggøre en ordre til Grækenland - til Elliniki Technodomiki Anemos - på 12 møller med en samlet kapacitet på 40 megawatt.

Samtidig kunne Vestas tirsdag også offentliggøre en ordre fra energiselskabet Hanas Group i Kina på 25 vindmøller på samlet 50 MW.

Vestas har med den finske ordre i bagagen nået en ordreindgang i år på samlet 7933 megawatt.

Dertil kommer eventuelle yderligere ordrer onsdag og torsdag samt de uannoncerede ordrer for fjerde kvartal, som først offentliggøres ved årsregnskabet i februar.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.