Oppositionen opruster, inden krigen om kontanthjælpen begynder.
De uformelle forhandlinger om en kommende reform på området er allerede i gang, og Venstre er klar til at stramme skruen for landets ledige.
Ledige skal være klar til at flytte til den anden ende af landet, hvis det er der, arbejdet er, lyder det nu,
"Hvis der er tale om en enlig kontanthjælpsmodtager, der har været ledig i flere år og bor i København, så synes jeg, at vi skal sige til den pågældende ledige, at det er i Esbjerg hans jobmæssige fremtid ligger," siger Hans Andersen (V), der er medlem af Beskæftigelsesudvalget for Venstre.
Og han har sin formands velsignelse.
Allerede tidligere på måneden gjorde Lars Løkke Rasmussen (V) det klart hos Clement på DR, at partiet mener, at der skal stilles større krav til lediges mobilitet.
Singler skal være mest mobile
"Det er grotesk, når restauranter i Skagen mangler medarbejdere, og de ikke får en eneste ansøgning fra kontanthjælpsmodtagere, der er i stand til at løfte opgaven," siger Hans Andersen fra Venstre.
I tredje kvartal af 2012 var der 50.910 arbejdsparate kontanthjælpsmodtagere herhjemme. I tredje kvartal 2011 var tallet 48.986.
Hans Andersen fra Venstre vil dog ikke svare på, hvorvidt halvdelen af et par eller weekendforældre skal tvinges til at rive teltpælene op, hvis der kommer en jobåbning flere hundrede kilometer væk.
"Jeg skal ikke bestemme, hvor folk skal bo. På nogle arbejdspladser kan man jo for eksempel arbejde ti dage i streg og have ti dage fri bagefter," siger han.
Efter hans mening skal der ikke være nogen maximum-grænse. Uanset hvor stor afstanden fra bopæl til job er, skal en kontanthjælpsmodtager kunne tvinges til at flytte.
Hellere lav ydelse end tvangsforflyttelse
I Liberal Alliance er beskæftigelsesordføreren dog mere fokuseret på at mindske selve ydelsen.
"Vi er positive, men vi synes, at det er vigtigere, at ydelsen kommer ned på et andet niveau for eksempel som i Holland eller Sverige," siger Joachim B. Olsen.
Ifølge den tidligere kuglestøder er rådighedsbeløbet i Holland og Sverige cirka 5.100 og 2.500 kroner om måneden, mens det i Danmark er cirka 7.500 kroner.
"Vores ydelse er for lukrativ. Det giver mere mening at sænke den til et rimeligt niveau end at tvinge folk til at flytte væk. Hvis incitamentet for at arbejde er til stede, så vil folk flytte af sig selv," siger han.
"Ikke øverst på ønskesedlen"
Regeringspartierne er ikke meget for at kommentere forslaget fra Venstre, men beskæftigelsesordføreren i Det Radikale Venstre indrømmer, at han har svært ved at se sit parti skille familier ad med tvang.
"Der kan være alle mulige gode grunde til, at folk ikke kan flytte. Det står ikke øverst på vores ønskeseddel at splitte familier, men på den anden side føler vi, at vi må holde alle muligheder åbne," siger Nadeem Farooq.
Unge under 25 år, der bor hjemme, får 3.265 kroner.
Unge under 25 år, der bor ude, får 6.767 kroner.
Hvis du er ung og har børn, får du mere i kontanthjælp.
Personer over 25 år uden børn får 10.500 kroner.
Personer over 25 år med børn får 13.952 kroner.
Kilde: Borger.dk