USA fortsætter spionage mod Israel

Til trods for løfter om at stoppe overvågningen, spionerer USA fortsat mod flere allierede.
Det er to år siden, at præsident Barack Obama lovede at mindske spionage mod sine allierede, på baggrund af afsløringer om omfattende overvågning af blandt andre whistlebloweren Edward Snowden. Men tilsyneladende er overvågningen fortsat.
Det er to år siden, at præsident Barack Obama lovede at mindske spionage mod sine allierede, på baggrund af afsløringer om omfattende overvågning af blandt andre whistlebloweren Edward Snowden. Men tilsyneladende er overvågningen fortsat. Foto: Pete Souza/THE WHITE HOUSE

USA fortsætter med at udspionere blandt andre den israelske premierminister, Benjamin Netanyahus, kommunikation, til trods for løfter om at indstille overvågning af landets allierede.

Det skriver The Wall Street Journal tirsdag på baggrund af en rapport ifølge Reuters.

AFP har konfronteret Det Hvide Hus med avisens historie, og her afviser man ikke oplysningerne i rapporten, hvor flere embedsmænd optræder som kilder.

Til gengæld understreger Det Hvide Hus, at USA fortsat har tætte bånd med Israel.

Den israelske ambassade har dog nægtet at kommentere oplysningerne.

Det er to år siden, at præsident Barack Obama lovede at mindske spionage mod sine allierede, på baggrund af afsløringer fra blandt andre whistlebloweren Edward Snowden om omfattende overvågning

Blandt andet har det været afsløret, at den tyske forbundskansler, Angela Merkels, mobiltelefon er blevet overvåget af den amerikanske efterretningstjeneste NSA.

Det medførte stor kritik fra blandt andet tysk side.

Efterfølgende har Barack Obama dog tilsyneladende vurderet, at det fortsat er nødvendigt at overvåge visse statsledere af "hensyn til den nationale sikkerhed", fremgår det af Wall Street Journals oplysninger.

Der er tale om personer som den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Ifølge oplysningerne begrundes valget blandt andet med, at de amerikanske myndigheder mente, at Israel kontraovervågede de amerikanske forhandlinger med Iran om en atomaftale, som man var bange for, at Israel ville forsøge sabotere, lyder det i rapporten.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.